Zelf pop quiz maken

Begin te kijken wat jij en je vrienden, collega’s of kennissen en familie weten. Bepaal dan het thema, de vragen en het te verdienen aantal punten per bedrag. Er kan maar 1 winnaar zijn aan het eind van het spel, dus zorg ook voor een vraag die kan gaan tussen spelers met hetzelfde aantal punten.

BedrijfsquizQuiz met vrienden

Als je zelf een quiz gaat maken, zijn de volgende onderwerpen belangrijk:

1. Het thema:

Kies zelf een thema uit wat het dichtstbij ligt. Bijvoorbeeld wanneer je voor een bouwbedrijf werkt, kun je leuke vragen over de bouw stellen. Is het een quiz voor vrienden? Stel dan vragen over elkaar of bijvoorbeeld algemene kennisvragen of muziek.

2. Aantal rondes:

Kies hoeveel rondes je wil spelen of hoeveel er gespeeld moeten worden om te winnen. Of maak bijvoorbeeld een leuke variant voor degene die het slechtste scoort die moet bijvoorbeeld een glas bier atten of een shotje nemen.

3. Vragen maken

Als je een thema bepaald hebt, kun je beginnen met de vragen te gaan maken. Bepaal voor jezelf een x aantal vragen wat je wilt gebruiken en spreek in de spelregels af hoeveel er beantwoord moeten worden om een bepaalde prestatie te behalen. Geef aan moeilijke vragen bijvoorbeeld meer punten dan aan een makkelijkere vraag om de spanning erin te houden.

4. Antwoordformulieren

Zorg dat je duidelijke antwoord- of scoreformulieren hebt. Dit kan de hele vragenlijst zijn die je aan iedereen die meespeelt geeft. Maar dit kan ook een scoreformulier zijn over wie de meeste punten behaald heeft. Door elke vraag andere punten te geven, kan je de kluts nog wel eens kwijtraken.

Quizzen op de PlayStation

Voor de PlayStation heb je een speciale editie van het spel Buzz. Deze kun je spelen met bijbehorende controllers, wat de ervaring van de quiz verreikt. Na 50 quizzen gespeeld te hebben, kun je via MyBuzz zelf quizzen samenstellen. Deze kun je dan weer met vrienden of online gamers spelen.

Dus als je ooit thuis een quiz avond wilt houden, zet je de vragen via MyBuzz eenvoudig alvast klaar. Nu de drank en de hapjes nog en de avond is compleet!