Quiz in je bedrijf

Je kan over veel onderwerpen een quiz maken, maar de meest voorkomende is wel hoe goed jij het bedrijf kent waar je werkt. Sommige werkgevers kiezen er ook voor om een variant te maken over hoe goed jij jouw collega’s kent. Vele varianten, dus veel speelplezier!

Quiz met vrienden

Maak teams met collega’s

Gebruik het voor de kennis van je bedrijf of verhoog het teambuilding gevoel. De meeste bedrijven hebben vele werknemers in dienst. Maar hoeveel weten zij van het bedrijf of de werkzaamheden die gebeuren? Maak een leuke quiz om te kijken wie het meeste van jouw onderneming af weet en beloon diegene met een prijs.

Of wat dacht je van een quiz voor de teamspirit? Hoe goed ken jij je collega’s of hoe goed leer je ze kennen na deze quiz? Als één centraal iemand de gegevens verzamelt van alle medewerkers kun je op een vrijdagavond de dag leuk afsluiten met een quiz. Zo leer je niet alleen je collega’s kennen, maar bouw je ook nog eens een speciale band op vanwege dezelfde interesses of vakgebieden.

Quiz op basis van interesses

Leer je medewerkers of collega’s beter kennen door het houden van een quiz. Snijd elke week een ander onderwerp aan om elkaar beter te leren kennen en collega’s zo een band op te laten bouwen. Wanneer de teamspirit in een bedrijf stijgt, gaat het bedrijf ook beter presteren. Voorbeelden van thema’s zijn:

Muziek

Kennis van het vak/bedrijf

Films

Vrije tijd

IQ-quiz

Test het niveau van jouw collega’s met een leuke IQ-quiz. Wist je dat je bij bijvoorbeeld de nationale IQ-quiz niet alleen op taal of rekenen wordt getest, maar ook op algemene onderwerpen? Zo is iedereen weer ergens anders goed in, maar kan je toch meten wie er goed is in de meeste onderwerpen.

Ook kunnen collega’s elkaar wat leren op deze manier en dan maken ze ook weer meer contact. Dus gaat het animo om bij het bedrijf te werken ook weer omhoog en dat zorgt voor hogere omzet.