Vrijdagavond met vrienden

Niets heerlijker dan voor het op stap gaan een quiz te doen. Zo kun je een variant maken waarbij je bijvoorbeeld bij een fout antwoord een shotje moet nemen. Ben jij degene die dit expres doet, dan moet je er twee nemen. Zo ga je lekker aangeschoten op stap en kan de avond niet meer kapot. Dus heb jij het grootste ego en beantwoord je de meeste vragen goed dan ga je nuchter de deur uit.

BedrijfsquizWaarom pop quizzen?

Er zijn diverse categorieën waar je uit kunt kiezen. Of maak een variant hiervan zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Muziek

Dit is wel het meest uiteenlopende onderwerp wat je kunt kiezen voor een quiz. Er zijn vele genres en iedereen houdt weer van een ander genre. Zo kun je van klassiek tot hardcore gaan en daar tussenin. De vrienden waarmee je jouw muziek smaak deelt, zullen ook goed scoren. Dus bereid je alvast stiekem voor en versla jouw vrienden.

Wiskunde

Wiskunde is niet alleen maar rekenen. Zo kun je wiskunde ook inzetten voor het berekenen van een oppervlakte. Of wat dacht je van het leggen van verbanden tussen verschillende dingen.

Algemene kennis

Deze categorie word over het algemeen veel gebruikt. Of je het nu over moderne of klassieke muziek hebt. Of dat je verstand hebt van Flodder tot GTST. Iedereen kan meedoen aan de quiz. Omdat hier vragen in zitten die iedereen kan beantwoorden en dat er aan het eind van de rit nooit iemand met 0 punten zit te kijken. Zo is de eindstreep ook spannender en houd je het tevens gezellig voor degene met de minste punten.

Een quiz is niet compleet zonder een borrelhapje en een wijntje of biertje of misschien zelfs wat sterkers. Maak er een leuke variant van met één shotje bij een fout antwoord bijvoorbeeld.