Waarom pop quizzen?

Pop quizzen zijn in het leven geroepen om plezier te kunnen hebben met andere. Dit kunnen je collega’s, vrienden, familie of kennissen zijn. Maar vandaag de dag kun je online ook vele varianten spelen.

BedrijfsquizQuiz met vrienden

Vrienden

Wil je iets origineels met vrienden gaan spelen? Denk dan eens aan een quiz. Deze kan je niet alleen op het internet downloaden, maar ook zelf maken. Bedenk bijvoorbeeld vragen over je vrienden die alleen de vriendengroep kan weten. Of wat dacht je van een test van de algemene kennis van vrienden.

Maar je kunt er natuurlijk ook leuke varianten van maken zoals het drinken van een shot per fout antwoord. Of de winnaar moet één liter bier in vijf minuten wegdrinken. Ook kun je ervoor kiezen om moeilijke vragen meer punten te geven dan de makkelijke en ga zo maar door.

Kroeg

Niets is heerlijker dan een oud bruin café met een glas bier en een pubquiz. Hierin worden verschillende vragen gesteld. Van het herkennen van de merken bier die een kroeg heeft tot het testen van jouw algemene kennis. Vaak zitten hier leuke prijzen aan verbonden zoals één meter bier of tien Flügel flesjes.

Maar een kroeg geeft het niets voor niets weg dus het kan ook zijn dat er opdrachten bij zitten die je moet uitvoeren. Denk hierbij aan het zingen van een lied of het dansen aan een paal. Één ding is zeker en dat is dat je niet recht meer naar huis kunt lopen na deze gezellige avond.

Algemene kennis

Online maar ook op de televisie wordt vaak jouw algemene kennis op de proef gesteld. Zo zijn er diverse programma’s zoals bijvoorbeeld de nationale IQ test. Toch verschillen deze varianten sterk van elkaar en dat onderscheidt ze en maakt ze ook leuk om beide te gaan kijken en mee te gaan spelen. Het gaat bij deze quizzen naast actualiteiten ook vaak over geschiedenis en aardrijkskunde. Maar ook wiskunde en muziek mogen niet ontbreken.

Deze variant wordt ook het meeste gespeeld omdat het voor (bijna) iedereen toegankelijk is. Daarnaast geeft het ook veel spanningen doordat iedereen wel ergens iets vanaf weet en de eindstreep dus zomaar kan veranderen in winst voor je tegenstander. Online zien we helaas vaak dat er vals gespeeld wordt en daarom neemt de populariteit van deze variant ook af. Niets is leuker dan het op eigen kracht kunnen bereiken van de eerste plaats!