Een dagje naar de dierentuin is altijd een erg leuk uitje om te maken. Heel veel mensen genieten dan ook echt wanneer ze een dierentuin bezoeken. In Nederland kennen we verschillende dierentuinen die te bezoeken zijn. In deze blog gaan we het hebben over twee van die dierentuinen. Dat zijn Burgers’ Zoo en Bestzoo. Ook vertellen we hoe je hier voordelig heen kan met een Burgers’ Zoo korting.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een dierentuin die heel veel overdekte werelden heeft. Burgers’ Zoo is ook met korting te bezoeken. Met de Burgers’ Zoo korting kan je binnen een dag een hele reis door de jungle, een woestijn en door de oceaan heen reizen. Op sommige plaatsen zal je zien dat de dieren helemaal vrij rond lopen.

Tijdens je bezoek aan Burgers’ Zoo is het ook super leuk om een wandelsafari te maken. Deze route neemt je mee en laat je allemaal verschillende diersoorten zien. Zelfs wanneer het een dagje minder mooi weer is kan je lekker genieten in Burgers’ Zoo.

Speurtocht voor de kinderen

Voor de kinderen is er een hele leuke speurtocht uitgezet. Tijdens deze speurtocht maken de kinderen op een hele leuke manier kennis met de dieren en de natuur. Deze speurtochten kan je voordat je naar Burgers’ Zoo gaat zelf al downloaden van de website af.

Daarnaast kan je ook deelnemen aan verschillende rondleidingen en lezingen. Hiervoor hoef je je niet aan te melden, maar kan je gewoon bij aansluiten als je in het park bent en zo een rondleiding staat op het punt te gaan beginnen.

Openingstijden Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is dagelijks geopend tussen 09:00 uur en 18:00 uur, dat wil zeggen van maandag tot en met zondag. Je hoeft niet vooraf te reserveren om een bezoek te kunnen brengen aan Burgers’ Zoo. Ook op een regenachtige dag is er genoeg te doen door de vele mogelijkheden om ook overdekt te kunnen genieten van de dieren en hun leefomgeving.

Bestzoo

In deze dierentuin ervaar je de echte gezelligheid waar Brabant zo om bekend staat. Het is een klein en gezellig park. Je kan de dieren goed bekijken en je kan ook nog eens vrij dicht bij de dieren komen. De kleinste kinderen zullen het hier erg naar hun zin hebben.

Doordat bestzoo geen heel groot park is, is de opzet erg overzichtelijk. Naast het bekijken van de dieren kunnen de kinderen zich ook lekker uitleven in de speeltuin of in de kinderboerderij. Als de kinderen lekker aan het spelen zijn kunnend e ouders op het terras even zitten en genieten van een hapje een één drankje.

Openingstijden van Bestzoo

Bestzoo is geopend vanaf oktober tot en met april tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Waarvan vanaf 1 November tot en met 1 Maart alleen in de weekenden.

Vanaf Mei tot en met September is Best Zoo open tussen 09:30 en 17:00

Mocht je een jaarkaart hebben dan is het mogelijk om in overleg ook op doordeweekse dagen de dierentuin te bezoeken in de periode van 1 November tot 1 Maart. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de medewerkers kunnen vragen naar het tonen van de jaarkaart. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen bij zo een exclusief bezoek.